Τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Αυτή η συνταγή είναι μια από αυτές που με μεγάλωσαν. Τα μπιφτέκια της γιαγιάς μου. Πάντα αφράτα και νόστιμα, συνήθως τα τρώγαμε με σπιτικό πουρέ ή με ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες και λίγη μουστάρδα. Απολαύστε τα.
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 3 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
Βάζουμε τον κιμά σε μία λεκάνη.
Μουσκεύουμε το ψωμί μέσα στο γάλα, το αφήνουμε για 10 λεπτά και κατόπιν το στίβουμε και το βάζουμε μέσα στον κιμά.
Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε την λεκάνη και αφήνουμε τον κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο.
Ξαναζυμώνουμε για 10 λεπτά και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Λαδώνουμε το ταψί, τοποθετούμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένοφούρνο στους 180° C για 25-35 λεπτά.
Τα σερβίρουμε ζεστά με πουρέ ή με τηγανητές πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου