Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μαγειρεύουμε;


Ασπρη σάλτσα με βασιλικό


-Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ξύδι και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει περίπου μία κουταλιά. 
.250 ml. άσπρο ξύδι από κρασί
.150 ml. ζωμό κοτόπουλου ή αλατισμένο νερό
.3 κρόκους αυγών 
-Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τους κρόκους των αυγών, ρίχνουμε το ξύδι και τον ζωμό ή το νερό και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά με το συρμάτινο χτυπητήρι αυγών.
-Βάζουμε την κατσαρόλα σε μπεν μαρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα μας αργά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
-Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και τον βασιλικό και σερβίρουμε την σάλτσα μας με ζεστά κουκιά ή τα φασόλια φούρνου.

.2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
.10 κλαδάκια φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα 


Δεν υπάρχουν σχόλια: