Ασπρη σάλτσα με βασιλικό
-Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ξύδι και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει περίπου μία κουταλιά.
.250 ml. άσπρο ξύδι από κρασί
.150 ml. ζωμό κοτόπουλου ή αλατισμένο νερό
.3 κρόκους αυγών
-Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τους κρόκους των αυγών, ρίχνουμε το ξύδι και τον ζωμό ή το νερό και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά με το συρμάτινο χτυπητήρι αυγών..150 ml. ζωμό κοτόπουλου ή αλατισμένο νερό
.3 κρόκους αυγών
-Βάζουμε την κατσαρόλα σε μπεν μαρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα μας αργά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
-Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και τον βασιλικό και σερβίρουμε την σάλτσα μας με ζεστά κουκιά ή τα φασόλια φούρνου.
.2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
.10 κλαδάκια φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
.10 κλαδάκια φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου