Κυριακή, αύριο και η κουζίνα πρέπει να έχει την τιμητική της. Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο πνιγμένο στην μπύρα ήταν η ομόφωνη απόφαση του οικογενειακού συμβουλίου για το κύριο πιάτο. Όσον αφορά στη σαλάτα, ο καθένας είχε την δική του άποψη, αλλά τελικά όλοι συμβιβάστηκαν με μια δροσερή ταμπουλέ. Το γλυκό που ακολούθησε το γεύμα ήταν η αποθέωση. Κέικ σοκολάτας με γλάσο. Σοκόλαση! Κοτόπουλο με μπύραΧρειαζόμαστε:1 κοτόπουλο4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες2 κουτάκια μπύραΧυμό από 1 λεμόνι½ φλιτζάνι μουστάρδα3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένεςΑλάτι, πιπέριΛίγη ρίγανη½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Πως το φτιάνουμε:Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε το κοτόπουλο. Το τοποθετούμε σ’ ένα ταψί. Το περνάμε με τις λεμονόκουπες και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα με λίγο νερό (3-4 κουταλιες) και ανακατεύουμε με το λιωμένο σκόρδο και το λάδι. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μίγμα. Σε μια λεκανίτσα αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με το μίγμα μουστάρδας. Τις προσθέτουμε στο ταψί. Λούζουμε το φαγητό με τη μπύρα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για δύο ώρες. 30 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα για να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο. ΤαμπουλέΧρειαζόμαστε:1 κούπα πλιγούρι2 κούπες νερό2-3 ντοματούλες½ αγγουράκι2 φρέσκα κρεμμυδάκια½ ματσάκι μαϊντανόΛίγο φρέσκο δυόσμο½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού½ φλιτζάνι ελαιόλαδοΑλάτι - πιπέριΠροαιρετικά 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικά (κανέλα, τριμμένο μπαχάρι, γαρίφαλο και γλυκάνισο) εγώ τα αποφεύγω γιατί στα παιδιά δεν αρέσουν τόσο μπερδεμένες γεύσεις και αρώματαΠως το φτιάνουμε:Πλένουμε καλά το πλιγούρι, το βάζουμε σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού και του ρίχνουμε 2 κούπες βραστό νερό. Αφήνουμε για 20 περίπου λεπτά να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, το αγγούρι, το δυόσμο και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο πλιγούρι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Λίγο πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε το λάδι χτυπημένο μαζί με το λεμόνι. Κέικ σοκολάτας με γλάσοΧρειαζόμαστε:500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του¾ βιτάμ2 φλιτζάνια ζάχαρη4 αυγά1 φλιτζάνι γάλα150γρ σοκολάτα κουβερτούραΓια το γλάσο150γρ κουβερτούρα3 κουταλιές της σούπας βιτάμΠως το φτιάνουμε:Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα.
Στο τέλος προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο Κελσίου για 50 – 60 λεπτά.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βιτάμ και τη ρίχνουμε πάνω στο κέικ. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου