Οι προβολές για το μέλλον, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, καθώς υπολογίζεται ότι το. Η συχνότητα της νόσου αυξάνεται με την αύξηση της ηλικίας. Λόγω του ότι ο μέσος όρος ζωής, τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες χώρες, είναι μεγαλύτερος τις τελευταίες δεκαετίες, είναι επόμενο να αυξάνεται και ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από την ασθένεια.
Αιτία της νόσου είναι η καταστροφή των νευρώνων και η σταδιακή μείωση των νευρώνων του εγκεφάλου. Οι νευρώνες δεν είναι τίποτα άλλο από τις λειτουργικές δομές που βρίσκονται στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου και είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση της μνήμης.
Ενας από τους πιο ενδεδειγμένους τρόπους για την πρόληψη της ασθένειας είναι η σωστή διατροφή. Αν και δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι κάποιες συγκεκριμένες τροφές βοηθούν αποκλειστικά τους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ, είναι καταγεγραμμένο ότι η λειτουργία της μνήμης ενισχύεται σημαντικά με τη σωστή διατροφή.
Η πιο θαυματουργή τροφή για τη μνήμη είναι τα ψάρια που είναι πλούσια σε λιπαρά Ω3, όπως είναι το σκουμπρί, ο σολομός και ο τόνος. Ενα από αυτά τα λιπαρά είναι και το DHA, το οποίο βοηθά πολύ στη λειτουργία των νευρώνων.
Πολλές έρευνες έχουν δείξει, επίσης, ότι στη διατροφή μας θα πρέπει να υπάρχουν τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε όπως είναι το λάδι, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το φιστικοβούτυρο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το αβοκάντο και ο ηλιόσπορος. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η βιταμίνη Ε είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των νευροκυττάρων και των νευρώνων.
Ερευνες έχουν δείξει επίσης ότι η κατανάλωση κόκκινου κρασιού σε μέτριες ποσότητες μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας.
Τέλος, πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι τα διάφορα είδη μούρων μπορούν να αποτρέψουν την επιδείνωση της λειτουργίας της μνήμης που έρχεται με το γήρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου