Τι χρειαζόμαστε:
- 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μικρούς κύβους ψαχνό
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 300 γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 20 γρ κόκκινη πάπρικα (σκόνη)
- 300 γρ πράσινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια
- 150 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1500 γρ πατάτες κομμένες. σε μικρούς κύβους
- Αλάτι – πιπέρι
- Κύμινο
- Μαντζουράνα
- Ψιλοκομμένος μαιντανός
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε το κρέας και συνεχείζουμε.
- Βάζουμε τη πάπρικα, λίγο νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μισό-μαλακώσει. Πρέπει να μείνει με το ζουμί του. Ρίχνουμε τις πατάτες, πιπεριά, ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, μαντζουράνα, κύμινο, λίγο νερό για να τα καλύπτει και σκεπασμένη την κατσαρόλα
- Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει.
- Πριν το τέλος βάζουμε το τριμμένο σκόρδο και μαιδανό. Δοκιμάζουμε μήπως θέλει ακόμα λίγο αλατοπίπερο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γκούλας πρέπει να μείνει με πυκνή σάλτσα ( δεν είναι σούπα).
Μπορεί να γίνει και από μισό χοιρινό, μισό μοσχαρίσιο κρέας, Τότε τα κρέατα τα μαγειρεύουμε χωριστά (το χοιρινό μαλακώνει πιο γρήγορα) και προς το τέλος τα ενώνουμε.
Στο αυθεντικό ουγγρικό γκούλας βάζουνε και μακαρόνια σαν χυλόπιτες (σε μικρά κομματάκια).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου