Η ελληνική διατροφή αποτελεί ασπίδα του οργανισμού απέναντι στον καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με σχετική έρευνα που έγινε στην Αυστραλία.
Όπως εξήγησε η δρ Νίβα Σαφίρα, η υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών που ταιριάζουν στο πρότυπο της μεσογειακής δατροφής παίζει προστατευτικό ρόλο και μειώνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος. «Η μεσογειακή δίαιτα μας παρέχει μέσα από μία ποικιλία τροφίμων (κραμβοειδή λαχανικά, ντομάτες, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, εσπεριδοειδή φρούτα, φρέσκα βότανα, κρασί, ελαιόλαδο) πολύτιμα βιοδραστικά μόρια με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, που συμμετέχουν στη θωράκιση του οργανισμού μας έναντι του καρκίνου του δέρματος» είπε η Δρ. Σαφίρα και πρόσθεσε:
«Η συστηματική κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και βοτάνων καθώς και ψαριών πλούσιων σε ω-3 λιπαρά οξέα δίνει τέτοια προστασία ικανή να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο για την ανάπτυξη αυτού του καρκίνου. Ενδεικτικά, τα εσπεριδοειδή φρούτα αποτελούν κύριες πηγές β-κρυπτοξανθίνης, τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο, και όλα μαζί το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, τα κραμβοειδή και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν πλούσιες πηγές σε πολυφαινόλες, ουσίες γνωστές για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου