Υβριδικά γαλακτοκομικά
Κινέζοι ερευνητές δημιούργησαν γενετικώς τροποποιημένες αγελάδες που παράγουν «ανθρώπινο» γάλα. Οι επιστήμονες από τα Κρατικά Εργαστήρια Αγροβιοτεχνολογίας στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Κίνας εισήγαγαν ανθρώπινα γονίδια σε 300 γαλακτοπαραγωγούς αγελάδες προκειμένου να αποκτήσει το γάλα τους τις ιδιότητες του μητρικού γάλακτος.
Το ανθρώπινο μητρικό γάλα περιέχει υψηλές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών και μειώνουν τον κίνδυνο λοιμώξεων.
Οι ειδικοί που βρίσκονται πίσω από τη μελέτη πιστεύουν ότι το γάλα γενετικώς τροποποιημένων αγελάδων μπορεί να αποτελέσει ασφαλές υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος αλλά και του «ξένου» γάλακτος που καταναλώνουν σήμερα πολλά βρέφη αλλά θεωρείται κατώτερο του μητρικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου