Δευτέρα 18 Απριλίου 2011


Κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο
  
Θα χρειαστείτε:
2 κιλά κολοκυθάκια
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια
2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
2 κουταλάκια κορν φλάουερ
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
αλάτι και πιπέρι
 
Ξεκινάτε πλένοντας τα κολοκυθάκια, τα κόβετε στη μέση κατά μήκος και αδειάζετε τη σάρκα τους. Ψιλοκόβετε  τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια.
Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και την ψίχα από τα κολοκυθάκια τριμμένη. Ρίχνετε το κορν φλάουερ διαλυμένο στο γάλα και χαμηλώνετε την φωτιά, όταν δέσει το μίγμα ρίχνετε το μαϊντανό και το τυρί,  κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα. Αλατοπιπερώνετε.
Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με το μίγμα, περιχύνετε με λίγο λάδι και ψήνετε στους 180ο C  για 40-45 λεπτά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: